Jak vybrat zásnubní prsten

jak-vybrat-zasnubni-prsten

Nepodlehněte módním trendům

Zásnubní prsten by měl být nadčasovou, klasickou ikonou vaší lásky, která přetrvá navždy, takže cílem by mělo být najít šperk, který se k vaší budoucí snoubence perfektně hodí. Podívejte se na její současné šperky, abyste viděli, co by nejlépe vyhovovalo jejímu stylu. Dává přednost zlatu, platině, stříbrným šperkům nebo šperkům z jiného materiálu, např. chirurgické oceli? Nosí výrazné a provokující šperky nebo spíše minimalistické? Toto by mělo být pro vás vodítkem pro určení velikosti a materiálu zásnubního prstýnku.


Velikost drahého kamene

V poslední době byl ve šperkařském průmyslu zaznamenán odklon od okázalých prstenů. Zjednodušeně řečeno, neplatí, že čím větší, tím lepší. Stále více žen hledá a žádá něco, co promluví za jejich osobnost. Ať už se rozhodnete pro diamant nebo kubický zirkon (cubic zirconia), měla by velikost, tvar, čistota a barva kamene odpovídat vkusu snoubenky. Navíc stále více žen chce kameny, které byly získány udržitelným způsobem, a ne vytěženy otrockou prací v diamantových dolech.

Velikost prstenu

Má-li být zásnubní prsten překvapením, musíte si velikost prstenu zjistit tajně. Jak na to vám poradíme v článku Jak určit velikost prstenu. Navíc se mnohým našim klientům vyplatila spolupráce s přítelkyní vaší snoubenky, která vás oba zná a která má vkus, jenž respektujete.

Cena

Nezapomeňte na luxusní dárkovou sametovou nebo koženkovou krabičku. A cena…!? Neexistuje žádný přesný návod, kolik by zásnubní prstýnek měl stát. Byly časy, kdy reklamní slogany hlásaly, že „zodpovědný“ muž utratí za takový prsten svůj měsíční plat. V 80. letech šel cenový marketing ještě dále a byly z toho dva měsíční platy. V dnešní době by při nákupu tohoto šperku s nálepkou „Navždy svoji“ měl člověk překročit alespoň tříměsíční plat. Pravdou však zůstává, že v současnosti významné procento žen netouží po takových zlatých či platinových špercích, a už vůbec ne po diamantech. Dávají přednost propracovaným stříbrným prstenům nebo zásnubním prstenům z hypoalergenní chirurgické oceli 316L. Za přijatelnou cenu pak mohou mít i velký čirý kubický zirkon s briliantovým výbrusem. Získejte prsten, který je perfektní pro ženu vašich snů, ne prsten, jehož cena je v souladu s nějakým vykonstruovaným algoritmem.

Jisté ale je, že zásnubní prsten bývá ten nejkrásnější dárek pro ženu, a tak si s jeho výběrem dejte záležet.