Nejlepší tipy na dárky - Náhrdelníky

Kouzelné Vánoce 2020 s náhrdelníky

Náhrdelníky v sobě mohou skrývat určitou symboliku a není těžké vybrat ten pravý. Pokud si ale stále nejste jistí, rádi vám s výběrem poradíme.


Náhrdelník sluší každé ženě a zvýrazňuje její krásu. My Vám poradíme, čím letos potěšit pod stromečkem, jak správně vybrat materiál, styl či symboliku.

  • Výběr materiálu

Začít byste měli výběrem kovu, který žena nosí.

Stříbro 925/1000

Stříbro je velmi oblíbený kov s krásnou barvou, která se dobře kombinuje s jakýmkoliv oblečením. Povrchovou úpravou může být platinování či rhodiování. Šperk vydrží zářivější a nevyžaduje přílišnou péči. U neošetřených náhrdelníků doporučujeme pravidelné čistění podle míry nošení, a to buď leštícím hadříkem nebo pilníčkem, které můžete zakoupit v kategorii doplňky - péče o šperky.

Chirurgická ocel

Chirurgická ocel je hypoalergenní, zachovává si svou barvu a vypadá perfektně i po letech nošení. Šperky jsou odolnější proti poškrábání nebo korozi. To, že je ocel tvrdší neznamená, že náhrdelníky jsou těžké.

Bižuterie

Bižuterie není hypoalergenní, je především slitinou mědi a zinku. Tento materiál vybírejte pouze tehdy, pokud máte jistotu, že je žena zvyklá nosit bižuterii. Postupem času se může u šperků objevit oxidace či zabarvení právě do měděné barvy.

  • Výběr stylu

Důležitá je volba stylu náhrdelníku a s ním související volba typu řetízku, zapínání, délka náhrdelníku či jeho zdobení.

Styl

Solitér s ouškem. Přívěsek visí volně na řetízku a vyniká tak jeho dominance. Pevný solitér. Přívěsek je s náhrdelníkem pevně spojen z obou stran a neumožňuje tak jeho pohyb na řetízku. Stahovací náhrdelníky. Jsou delší a vhodné pro dámy, které ocení extravaganci.

Délka

Délka náhrdelníku je různá. U nás v nabídce najdete náhrdelníky od 36 cm až po 70 cm. U většiny je umístěn prodlužovací řetízek nebo posuvná kulička. Žena si tak může nastavovat délku podle libosti a velikosti výstříhu. Pokud si tedy nejste jisti délkou, volte právě tyto s možností nastavení. Stále váháte? Pokud ano, podívejte se do sekce pomoc zákazníkům, kde je volba délky náhrdelníku podrobně popsána.

Typ řetízku

Anker je velmi pevný a spolehlivý, očka jsou řazena kolmo k sobě. Cube svou strukturou připomíná kostičky, které do sebe zapadají a je velmi jemný. Pancíř se používá u náhrdelníků z chrirurgické oceli a je určen i pro sportovně založené ženy. Singapur je točený typ řetízku, který okouzlí svým provedením, vytváří odlesky a také je velmi odolný.

Typ zapínání

Zapínání na Pérový kroužek je oblíbeným a bezpečným zapínáním díky své síle. Díky své velikosti je naopak nenápadný. Karabinka je praktická a rozepíná se snadněji jak pérový kroužek. Některé náhrdelníky jsou dokonce bez zapínání a stačí je pouze převléknout přes hlavu.

Typy osázení

Jedinečnost šperkům dodává osázení zirkony, krystaly, krystaly Swarovski, syntetickou perlou, glazurou či perletí.

Zirkony jsou univerzální a nejžádanější. Krásné třpytivé provedení a mnoho barevných variant dodává šperkům na luxusu. Krystaly mají unikátní brus, obzvláště ty značky Swarovski, a jsou určené pro všechny ženy co mají vkus. Syntetické perly jsou korálky potažené perleťovou barvou a na rozdíl od pravých perel jsou dokonale stejné. Glazura dodává každému šperku šmrnc, neboť oslní nespočtem barevných kombinací. I šperky bez osázení mají své kouzlo, neboť jsou jednoduché a vhodné na každodenní nošení. Některé mají vzorování, kterého se dosáhne gravírováním.

  • Výběr symboliky

Symbolika má nezastupitelný význam v životě ženy, a proto i v této oblasti Vám poradíme s výběrem, jak potěšit Vaši milovanou osobu.

Sdrce vyjadřuje lásku, jednotu, soucítění s druhými. Ve chvíli, kdy darujete tento symbol, obdarovaná ihned odhadne, co máte na srdci. Pro romantické duše můžete vybrat také jakýkoliv květinový motiv. Výhodou je, že narozdíl od čerstvě natrhaných darových květin, tyto nikdy neuvadnou. Zvířecí motivy jsou vhodné pro všechny milovnice domácích mazlíčků. Řídit se můžete nejenom tím, k jakému zvířeti má žena vztah, ale i tím, jaké zvíře ji fascinuje.

Symbol nekonečna považuje spousta žen za svůj talisman vyzdvihující dokonalost, symbolizuje nekonečný tok času ve symčce, nikdy nekončící přátelství a lásku. Podkova přináší štěstí a chrání před negativní energií. Kříž je nejenom křesťanským symbolem, ale také má schopnost přeměňovat negativní energii na pozitivní a chrání nositelku. Kruhové motivy, které nemají začátek ani konec, ztvárňují celistvost, věčnost a jsou spojovány s meditací a duchovním klidem.

 

Ještě jste si stále nevybrali a váhate, jestli náhrdelník je ta správná volba?

Nevadí. Již brzy vyjdou další tipy na vánoční dárky, tentokrát věnované prstenům.